Πώς να επιλέξω σωστά κλιματιστικό

Πώς να επιλέξω σωστά κλιματιστικό

Μάθετε παρακάτω τα βασικότερα κριτήρια για την
Σωστή Επιλογή Κλιματιστικού

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ:

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή κλιματιστικού κατά σειρά σπουδαιότητας είναι τα εξής:
1.Η απαιτούμενη ισχύς,
2.Η ενεργειακή κλάση
3.Ο εποχιακός συντελεστής απόδοσης,
4.Η ποιότητα και ευκολία τεχνικής υποστήριξης,
5.Η ποιότητα φίλτρων
6.Ο χαμηλός θόρυβος.

1) Κάλυψη απαιτούμενης ισχύς.

Για να επιλέξουμε ένα κλιματιστικό θα πρέπει να γνωρίζουμε την απαιτούμενη ισχύ BTU/h (ή Watt) ανάλογα με τον χώρο. Ένα κλιματιστικό πρέπει να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του συγκεκριμένου χώρου. Αν είναι μικρότερης ισχύς από την απαιτούμενη, τότε θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να καλύψει τον χώρο.

2)Υψηλή ενεργειακή κλάση.

Πολύ σημαντικός παράγοντας επίσης, είναι η ενεργειακή κλάση στην οποία κατατάσσεται το κλιματιστικό. Ένα κλιματιστικό οικολογικού σχεδιασμού και ενεργειακής κλάσης Α, Α+, Α++, Α+++ αποδίδει καλύτερα και επιτυγχάνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με κάποιο άλλο χαμηλότερης ενεργειακής κλάσης.

3)Υψηλός συντελεστής απόδοσης (SEER & SCOP) για μέγιστη εξοικονόμηση.

O συντελεστής απόδοσης (για ψύξη SEER και για θέρμανση SCOP) είναι ένας καθαρός αριθμός, ο οποίος μας επιτρέπει να συγκρίνουμε διαφορετικές κλιματιστικές μονάδες, ώστε να αποφασίσουμε ποια είναι αυτή που προσφέρει την μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Ο αριθμός προκύπτει αν διαιρέσουμε την ποσότητα ενέργειας που αποδίδει η κλιματιστική μονάδα με την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει. Όσο πιο μεγάλος είναι ο συγκεκριμένος αριθμός, τόσο πιο οικονομική είναι η λειτουργία ενός κλιματιστικού. Επιπλέον τόσο λιγότερο ρεύμα χρειάζεται για να επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία στον χώρο μας.

4)Τεχνολογία INVERTER.

Επιλέξτε κλιματιστικό με συμπιεστή Inverter. Ο συμπιεστής αυτού του τύπου έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει τη συχνότητα περιστροφής του και κατά συνέπεια την απόδοσή του, καταναλώνοντας ακριβώς όση ενέργεια χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία του χώρου παραμένει σταθερή, χωρίς τα συνεχή σταματήματα/ξεκινήματα των συμβατικών συμπιεστών, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας.

5)Τεχνική υποστήριξη, εγκατάσταση, service και η εγγύηση καλής λειτουργίας.

Η σωστή εγκατάσταση της κλιματιστικής μονάδας εξασφαλίζει την αποφυγή βλαβών, την μέγιστη εξοικονόμηση στην διάρκεια της λειτουργίας ψύξης & θέρμανσης ενώ παράλληλα δίνεται προσοχή στον αισθητικό αποτέλεσμα σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη. Η συντήρηση μιας κλιματιστικής μονάδας έχει διπλό σκοπό. Την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της, την διατήρηση της εγγύησης του κλιματιστικού, την διατήρηση της απόδοσης, αλλά και στον καθαρισμό, ώστε τυχόν μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται στο περιβάλλον εντός της μονάδας να εξουδετερωθούν με τη χρήση κατάλληλων χημικών. Θα πρέπει λοιπόν, η αγορά του κλιματιστικού να συνοδεύεται από εξειδικευμένη, ποιοτική και άμεση τεχνική υποστήριξη.

6)Bonus: η λειτουργία ιονιστή και η αθόρυβη λειτουργία.

Ο ιονιστής είναι ένα επιπλέον φίλτρο το οποίο φιλτράρει τον αέρα εξουδετερώνοντας μυρωδιές, μικρόβια, αλλεργιογόνα, βακτήρια και μύκητες. Μια ακόμη παράμετρος για την επιλογή κλιματιστικού είναι ο δείκτης θορύβου (dB) o οποίος εφόσον κυμαίνεται για την εσωτερική μονάδα μεταξύ 19dB και 23dΒ θα πρέπει να θεωρείται απόλυτα ικανοποιητικός (αθόρυβη λειτουργία).

Δείτε παρακάτω τις προσφορές σε οικιακά κλιματιστικάRelated News

Εξοικονομώ: Οι πέντε αλλαγές του προγράμματος • 850 εκατ. για ενεργειακά αλλά και… έξυπνα σπίτια

Εξοικονομώ: Οι πέντε αλλαγές του προγράμματος • 850 εκατ. για ενεργειακά αλλά και… έξυπνα σπίτια...

Εξοικονομώ κατ’ Οίκον: Ανακοινώνεται το πρόγραμμα με επιδότηση ακόμα και για φωτοβολταϊκά

Εξοικονομώ κατ' Οίκον: Ανακοινώνεται το πρόγραμμα με επιδότηση ακόμα και για φωτοβολταϊκά Στόχος είναι ο...

neo exοikonomo autonomo 85% epidotisi

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Ανοίγει στις 2 Νοεμβρίου με επιδότηση έως 85%

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Ανοίγει στις 2 Νοεμβρίου με επιδότηση έως 85% Έναρξη αιτήσεων από Νοέμβριο Στις αρχές Νοεμβρίου θα...